Om oss

NEM Agentur & Logistik - frukt- och grönsaksgrossisten i framkant
Med ett fokus på frukt- och grönsaksartiklar från den svenska säsongen och en stor erfarenhet från branschen skapar vi trygghet för kunden. Vi levererar till södra Sverige och har vårt lager och kontor i Hässleholm. NEM grundades 2017 av familjen Larsson med målet inställt på att leverera frukt och grönsaker av högsta kvalitet till butiker, restauranger och offentlig sektor.

Lokala och svenska produkter har prioritet i sortimentet och utvecklingen av fler artiklar och produkter från mindre producenter är ständigt i rullning. Miljötänket kring transporter och optimeringen av leveranser gör att NEM är ett företag i framkant. Vi strävar efter att erbjuda ett brett, lokalt och närodlat utbud för kunden och att ledet från beställning till leverans ska ske så enkelt som möjligt. Kunden är alltid i fokus och med vår personliga kontakt vid beställningar skapar vi en trygghet med leverans av kvalitetsvaror.

Vår definition på lokal-, när- och svenskproducerade livsmedel

Vi definierar lokal-, när- och svenskproducerade livsmedel med utgångspunkt från vårt lager i Hässleholm.

Lokalproducerade livsmedel är produkter som finns inom en radie på max 75 km från vårt lager. Då kommer vi ut till Pukavik i öster och Hyllinge i väster. Närproducerade livsmedel är produkter som finns inom en radie på max 150 km från vårt lager. Då kommer vi till Jämjö i öster. Svenska produkter är nästa steg och har alltid företräde i vårt sortiment under säsong för import.

Hela vårt sortiment har en tydlig ursprungsmärkning för att ni som kund skall vara uppdaterade. Inom cirkeln på 150 km kommer NEM att nå många otroligt kompetenta odlare som har riktigt bra koll på kvalité.

Detta innefattar även att produkter som är odlade i Danmark kommer att få märkningen Närproducerad. De odlare som används där är uteslutande för att produkterna inte finns på den svenska marknaden antingen så odlas det inte eller är vi inte tillräckligt vassa på just den produkten. Fortfarande gäller en tydlig ursprungsmärkning med namn på odlaren. De producenter som ligger i området för närproducerat gäller ett slingtänk för hämtning av produkter.
Allt vi gör skall göras efter ett miljövänligt tänk.